ervaren lifttechnici
24 / 7 bereikbaar
oog voor detail & kwaliteit
close menu
1000 kg sans gaine � course 5500 mm 2

Een regelmatig onderhoud aan liften om gevaar sneller af te zijn

Je liet een lift installeren: wat een praktische beslissing! Uiteraard heeft jouw lift nog verdere liftservice nodig. Daarom biedt Quality Lift een totaalpakket aan met onderhoud van liften na de plaatsing én een 24/7 hersteldienst. Dit gebeurt bovendien allemaal door onze eigen deskundige onderhoudsmonteurs.

Huisliften

Het is niet verplicht om huisliften te onderhouden, maar wel sterk aangeraden.

Personenliften

Onderhoud van personenliften is verplicht. Vraag meer info over onze onderhoudsmodules.

Goederenliften

Voor goederenliften stellen wij graag een onderhoudscontract voor jou op, want onderhoud is verplicht.

BKG (202)

Wat zegt de wet over het onderhoud van liften?

Een liftonderhoud is wettelijk verplicht om storingen, pannes en gevaar te voorkomen. Alleen geldt dat enkel voor personenliften en goederenliften. Quality Lift raadt wel het volgende aan voor huisliften: regelmatig onderhoud van liften is algemeen belangrijk om de veiligheid te blijven garanderen, ook al is het niet verplicht. Via onze nieuwsberichten informeren we jullie over actuele updates omtrent de wetgeving over liften.

Voor personenliften en goederenliften heeft Quality Lift enkele onderhoudsmodules samengesteld waaruit je kunt kiezen. Het aantal onderhoudsbeurten hangt af van het type liftinstallatie. Wij stellen voor jou graag een onderhoudscontract op dat voldoet aan de recente wetgeving.

Onderhoud en herstellingen

(Onder)-houden van liften

Onderhouden van liften betekent dat je het kwalitatieve materiaal en de levensduur ervan respecteert. Door regelmatig jouw lift te laten nazien, voorkom je zware herstelkosten én ben je bovendien steeds in orde voor een technische controle.

Tijdens een onderhoudsbeurt inspecteren we alle liftonderdelen, kabels en veiligheidsvoorzieningen. Kleine herstellingen kunnen we meteen al uitvoeren. Verder reinigen en smeren we alle onderdelen, zodat de lift weer in optimale staat is.

Lift buiten gebruik?

Is jouw lift stuk? Panikeer niet en neem meteen contact met ons op. Quality Lift is een betrouwbare partner op wie je ook buiten de kantooruren en in het weekend kunt rekenen voor een dringende interventie. Indien er mensen vast zitten in een defecte lift, voeren onze vakkundige lifttechniekers een noodprocedure uit om hen zo snel mogelijk te helpen. Nadien vervangen of herstellen ze de beschadigde liftonderdelen.