ervaren lifttechnici
24 / 7 bereikbaar
oog voor detail & kwaliteit
close menu

Modernisering zit in de lift

Een facelift nodig voor jouw lift? Laat jouw lift renoveren door de bevoegde technici van Quality Lift. Wij bieden niet alleen een uitgebreid assortiment aan nieuwe huis-, personen- en goederenliften aan, maar kunnen ook verouderde liften moderniseren. We passen elk lifttype aan, ongeacht het bouwjaar, aan de huidige wetgeving én volgens jouw specifieke behoeftes. Hierbij besteden we vanzelfsprekend veel aandacht aan maatwerk, kwaliteit en details.

Modernisatie
FUTURA-09-BIG

Wat houdt liftmodernisering in?

Wij hechten er belang aan dat voor zowel eindgebruikers als monteurs en controleurs de lift steeds veilig is. Omdat technische eisen doorheen de jaren evolueren, is de eigenaar verantwoordelijk om een oude lift te vernieuwen. Indien je jouw personenlift niet of laattijdig laat aanpassen, dan riskeer je een sanctie. Je kan er alles over lezen in de verhelderende brochure van de FOD Economie: “Als eigenaar zorg ik voor de veiligheid van mijn lift!”

Bij de modernisatie van liften vervangen we versleten materiaal en verbeteren we onder meer de liftcabine, kabels en deuren. Ook het liftbedieningssysteem krijgt een update. Door apparatuur te vernieuwen bespaar je uiteindelijk op energiekosten en investeer je in een langere levensduur van het toestel. Indien nodig kunnen we uiteraard ook de bestaande lift volledig vervangen.

Wanneer is een modernisering van jouw lift noodzakelijk?

De deadlines voor liftrenovatie liggen wettelijk vast in functie van het oorspronkelijke bouwjaar. Nu dien je liften van vóór 1 januari 1958 te laten aanpassen tegen uiterlijk 31 december 2022. Op onze nieuwspagina verschijnen er regelmatig updates over de modernisatie van liften, dus houd deze zeker in het oog.

Al gehoord van een risicoanalyse voor jouw lift?

Om de 15 jaar moet een erkend keuringsorganisme een risicoanalyse van jouw lift opstellen. Deze kan bijvoorbeeld aantonen dat een modernisatie van de lift onvermijdelijk is. De EDTC (Externe Dienst voor Technische Controle op de werkplaats) stelt risico’s vast en vervolgens kan Quality Lift een gerichte modernisering uitvoeren. In het slechtste geval kan de EDTC de lift ook afkeuren, maar soms kan je dit vermijden door zeker de lift systematisch te onderhouden.